Kemi 18.12.2023 Forskere opfinder ”metan-renser”: Kan blive fast inventar i ko- og svinestalde I et nyt opsigtsvækkende studie har forskere fra Københavns Universitet ved hjælp af UV lys og klor fundet en ny metode til at fjerne metangas fra luften. Resultatet bringer os tættere på at fjerne drivhusgassen fra…
Iværksætteri 08.09.2023 Københavns Universitet åbner dørene for iværksætteri Alle studerende og forskere på Københavns Universitet får nu adgang til højtkvalificeret støtte, hvis de vil skabe deres egen virksomhed. Med et nyt samarbejde med en af Danmarks førende startup-acceleratorer,…
bæredygtighed 04.08.2023 Hjortetakssalt og ”bagning” ved 160 grader løser et kæmpe miljøproblem Polyester er den næstmest brugte type tekstil i verden og en stor miljøsynder, især fordi langt det meste stof ikke bliver genanvendt. Stoffet, der er en blanding af plastik og bomuld, har været svært for industrien at…
Navne 19.06.2023 Ny prodekan på SCIENCE på Københavns Universitet Professor Jesper Wengel er både højt profileret forsker, opfinder og virksomhedsejer. Fra 1. september 2023 er han også ny prodekan for Innovation og Samfundsrelationer på SCIENCE - Det Natur og Biovidenskabelige…
Innovation 26.04.2023 KU får innovationsstrategi Københavns Universitet er et af Europas førende universiteter, når man måler på forskning. Nu vil universitetet udvikle flere af de gode idéer og realisere dem i praksis, så de kommer samfundet endnu mere til gavn. Det…
SUNDHED 12.04.2023 Københavns Universitet investerer i udvikling af lægemidler fra sundhedsfremmende tarmbakterier Københavns Universitet bliver det første danske universitet, der investerer i en virksomhed baseret på egen forskning i unikt samarbejde med en venturefond. Det sker, når virksomheden GutCRINE ApS modtager en indledende…
Ansættelse 01.12.2022 Ny vicedirektør skal styrke innovation og erhvervssamarbejdet Københavns Universitet ansætter Andreas Blohm Graversen som ny vicedirektør for innovation og erhvervssamarbejde.
Lighthouse indretter med genbrugsguld 22.11.2022 Lighthouse indretter med genbrugsguld Nyt innovationscenter på Københavns Universitet indrettes kun med ’gamle’ møbler. Da vi sidste år spurgte de studerende, hvad det planlagte nye innovationscenter skulle tilbyde, og hvordan det skulle se ud, var mange a…
frivillighed 11.05.2022 Sådan fastholder sociale organisationer med vokseværk deres frivillige Trygge rammer og tydelig information er afgørende i sociale frivillige indsatser, som vokser sig store, og som gerne vil fastholde deres frivillige. Det viser en ny rapport af forskere fra Center for Humanistisk…
talent 28.01.2022 Memes, alger på Mars, angst og p-pillers påvirkning af stress hos kvinder. Årets Forskerspirer er nu kåret Forskerspirerpriserne 2021 fredag den 28. januar uddelt til fire talentfulde gymnasieelever. Priserne blev uddelt på Københavns Universitet med deltagelse af forsknings- og uddannelsesminister Jesper Petersen og…
iværksætteri 20.01.2022 KU booster iværksætteri med millioninvestering Investeringsselskabet UCPH Ventures skal medinvestere i nye virksomheder, der vokser ud af KU’s egne forskningsmiljøer.
Innovation 24.06.2021 Københavns Universitet får innovationscenterchef Marius Sylvestersen bliver Københavns Universitets første innovationscenterchef med ansvar for et nyoprettet, fælles innovationscenter.
Uddannelser i udvikling 10.02.2021 Olivia skaber værdi for et af verdens største rådgivningshuse Antropologistuderende Olivia skriver sit speciale i samarbejde med PwC, et af verdens største revisions-, skatte- og rådgivningshuse, hvor hun samtidig er ansat som studentermedhjælper.
DATALOGI 05.02.2021 Computer fortæller om man dør af COVID-19 Ved hjælp af patientdata kan kunstig intelligens med 90 procent nøjagtighed vurdere, om folk vil dø af COVID-19 eller ej, viser ny forskning fra Københavns Universitet. BMI, køn og højt blodtryk er blandt de tungest…
Klimaløsninger 05.01.2021 Vi vil have folk til at vælge grønt En samtale omkring spisebordet på et kollegieværelse kickstartede hurtigt en brainstorm om, hvordan man som studerende kan reducere CO2-emissioner gennem valg af madvarer og bidrage til løsningen af klimakrisen.